رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای صنایع و معادن سرب و روی ایران توضیح داد: از هر صد محدوده اکتشاف، 8 محدوده آن به نتیجه و بهرهبرداری میرسد و بابت هزینه 92 محدوده دیگر شرکتها ضرر میکنند، همچنین نوسانات نرخ ارز هم سبب شده که بسیاری از واحدهای تولیدی متوقف شوند بنابراین این ریسکها باید بیمه شوند.
حسینقلی افزود: در رابطه با نوسانات نرخ ارز، پس از رفت و آمدهای بسیار با تعیین حق بیمه سنگین فقط 25 درصد از این نوسانات بیمه میشود، یعنی وقتی نرخ ارز از 3700 تومان به 11700 تومان رسیده فقط 25 درصد این تفاوت بیمه میکنند و مابقی بیمه نمیشود.
وی ادامه داد: برای واحدهای تولیدی باید نگاه حمایتی از سوی دولت باشد به عنوان مثال بیمه ایران نرخ ارز را بیمه کند و زمانی که با نوسان قیمت روبرو شدیم خسارتها را تامین کند. رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای صنایع و معادن سرب و روی ایران افزود: برای تمامی کارگران و کارمندان خود، بیمه حوادث و تکمیل درمان گرفته اما بیشتر شرکتها به دلیل عدم آگاهی و جلوگیری ازهزینه بیمه نمیکنند.
حسینقلی با بیان اینکه شرکتهای بیمه در پرداخت خسارت بهانه تراشی میکنند گفت: به عنوان مثال ماده 10 قانون بیمه میگوید اگر بیمه گذار مالی را به کمتر از ارزش واقعی بیمه کرد، زمان پرداخت خسارت به نسبت آن ارزش واقعی و بیمهای که گرفته خسارت به او تعلق میگیرد، ولی بیمه گذاران این را نمیدانند و یکی از موارد اختلاف همین است چرا که زمان فروش آن نماینده و بیمهگر به بیمه گذار توضیحات لازم را نداده و فقط قصد فروش بیمه نامه را داشته است.
اقتصاد آنلاین