در اولین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی و دلار در دو جهت مخالف حرکت کردند. روز شنبه، دلار در حالی به سوی سطح ۱۱ هزار و ۴۵۰ تومانی گام برداشت که سکه تمام بهار آزادی با فشار کاهشیها تا نزدیکی مرز ۴ میلیون تومان عقبنشینی کرد. دیروز هر سکه تمام بهار آزادی ۲۹ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۴ میلیون و ۵ هزار تومان رسید. این سومین افت متوالی فلز گرانبهای داخلی بود و موجب شد که کمترین سطح قیمتی آن از ۲۵ شهریورماه به ثبت برسد.
در این میان، شماری از فعالان بازار معتقدند بازار سکه از مشکل بزرگ تری رنج میبرد و آن نبود تقاضای فیزیکی در این بازار است. از نظر این گروه، مردم عادی تمایلی به خرید سکه به منظور حفظ ارزش پول ندارند و از سوی دیگر به دلیل گران بودن سکه تمام بهار نسبت به توان اقتصادی افراد معمولی، تقاضای مصرفی سکه نیز پایین آمده است. در شرایطی که سمت تقاضا در بازار سکه تضعیف شده است، از نگاه این دسته از معاملهگران طبیعی است که انتظار افت قیمت سکه را داشته باشیم. در این شرایط نوسانگیران و معاملهگران بزرگ هستند که شاید به واسطه نوسانات اونس و دلار در بازار سکه موقعیت خرید بگیرند.
آنچه قیمت دلار را در هفتههای اخیر بیش از عوامل دیگر تحت تاثیر قرار میدهد و در نتیجه روند آن برای معاملهگران بازار طلا نیز اهمیت دارد، تغییرات نرخ حواله درهم است. دیروز نرخ حواله درهم رشد جزئی ۵ تومانی را ثبت کرد و در واکنش به آن دلار نیز در بازار ارز داخلی افزایشی جزئی را به ثبت رساند. با این حال، به گفته فعالان، بازار ارز نیز با کمبود تقاضا مواجه است و تقاضای سفتهبازی دیگر در بازار حضور ندارد و تقاضای نوسانگیران نیز محدود به معاملات فردایی شده است که بیشتر عنوان میشود در پشت خطهای تلفن صورت میگیرد.